Den här veckan har börjat med förkylning så idag har jag legat nerbäddad och tittat på Jamie Oliver nästan hela dagen. Tråkigt för mig att allt jag äter smakar typ papper, för han har lagat massor med rätter som jag vill prova! Har jag sagt att han är en av mina favoritkockar all-time? Inte? Han är ju fantastisk. Kan varmt rekommendera Jamie’s American Roadtrip om ni inte har sett den.

Idag har jag gjort rostade kikärter som jag tänke toppa min soppa med (att de sen inte hann bli klara innan soppan är ju en helt annan femma…) och med tanke på mitt icke-existerande smaksinne kan de vara typ hur starka som helst. Men alltså, det här är SÅ GOTT! Ni måste prova. Egentligen föredrar jag att använda torkade kikärter som jag lägger i blöt och sedan kokar men det fanns inte tid till det idag så jag använder färdigkokta på burk, vilket alltså funkar precis lika bra.

Rostade kikärter

1 plåt

1 paket kikärter

olivolja

havssalt + valfria kryddor

(jag använde chilipulver, chiliflakes och lite tacokrydda)

Sätt ugnen på 150°. Skölj kikärterna ordentligt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med vad du nu känner för, men salt är nästan ett måste. Blanda runt med händerna så att kikärterna blir täckta med kryddor. Grädda i 1,5 timme och låt sedan svalna. Skulle det mot förmodan bli några kvar kan du förvara dem i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur i några dagar.