Den här veckan har det blivit en hel del comfort food – raggmunkar, spaghetti med sojafärssås och inte minst pizza… Det har varit välbehövligt! Såhär gick det för oss andra veckan i januari:

I måndags träffade jag två vänner för lite fika efter jobbet så till middag blev det en smörgås med hommous och grönsaker och en stor kopp te. Räcker mer än väl för mig de dagar jag har ätit mycket till lunch.

I tisdags stekte Calle raggmunkar, till min stora lycka. ÄLSKAR raggmunkar, speciellt med rårörda lingon, ett glas mjölk och en knäckebrödskiva med smör och mycket ost.

I onsdags blev det snabb-mat i form av pasta som jag blandade med köpt färdig-pesto och åt med färdiga linsbiffar och ett gäng tomater.

I torsdags lagade vi klassikern pasta med sojafärssås som vi åt tillsammans med rivna morötter och en klick gräddfil med finhackad lök på toppen. Gräddfil? Och lök? Japp. Ett måste i den här familjen.

I fredags hade vi årets första pizzakväll! Samma pizzadeg och samma topping som alltid – champinjoner, lök, kronärtskocka och oliver, that is. Innan maten drack vi en (välbehövlig) whisky sour.

I lördags var vi på middag hos Caroline och Fredrik ute i Långedrag och de bjöd på en helt sjukt god paj med bland annat svamp, lök, fetaost och oliver, toppad med bland annat västerbottensost och timjan. Oh. My. God. Ska göra en egen variant asap!

Idag är det söndag och istället för att laga mat kilade vi ner till det nya haket precis vid oss och köpte med oss falafel, hommous och fattoush hem. Med beröm godkänt, så gott var det! Har dessutom kvar hommous som jag ska äta till lunch imorgon. Hurra! Längtar redan.