En av efterrätterna vi åt på förnyår var den här löjligt lena chokladcrèmen som Tove bjöd på. Om jag ska vara helt ärlig är inte tunga chokladefterrätter min grej men alltså, den här lilla rätten var episk!

Tove serverade den här übergoda chokladcrèmen med en enkel men ack så god apelsinsallad som hon hällde en skvätt likör 43 över. Passade perfekt till! Receptet hittade hon hos Johanna.
Chokladcrème
6-10 portioner beroende på storlek

200 g mörk choklad

6 äggulor

0,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

2 dl mjölk (3%)

3,5 dl grädde

1 vaniljstång

kesella vanilj
riven choklad

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda socker, äggulor och salt i en annan bunke. Häll mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med den urskrapade vaniljen + vaniljstången. Koka upp under omrörning och häll ner i äggblandningen. Blanda väl och häll tillbaka i kastrullen. Värm under konstant omrörning tills blandningen tjocknar. Plocka upp stången. Häll ner krämen i chokladen, låt stå några minuter och mixa sedan slätt med stavmixer. Häll krämen i koppar och låt stå i kylen i minst två timmar. Riv choklad över och servera med en klick kesella vanilj.