Baklängesmatsedeln är tillbaka efter diverse sjukdomar, högtider och lediga dagar. Hurra! Äntligen lite vardag igen. Den här veckan har vi bland annat festat till det med världens bästa vegetarisk lasagne och jag har dessutom varit ute och rullat hatt och hunnit med ett besök i Skåne. Såhär gick det för oss första veckan på 2016:

I måndags gjorde vi den här vegetariska lasagnen med aubergine, purjolök, pesto och keso. Bland annat. Ljuvlig!

I tisdags åt vi burritos. Favoriträtten 2015? Ja, kanske. Lime- och korianderris, svarta bönor, picklad rödkål och guacamole. Och så lite riven cheddarost på toppen, såklart.

I onsdags var det trettondagen och vi gjorde Ottolenghis grönsaksplättar med limesmör som vi åt tillsammans med en ljummen sallad på belugalinser och långsamstekt fänkål, paprika och lök.

I torsdags var jag ute och åt med några vänner på Pinchos. Jag slog till på mac ‘n cheesevitlöksfrästa champinjoner, quesadillas med majsaioli och en minipizza toppad med fetaost och rucolasallad.

I fredags kom Sara över på middag eftersom Calle och Magnus har – wait for it – lan:at. Jag bjöd på quesadillas med svarta bönor, salsa och gräddfil. Till efterrätt åt vi biskvier som Sara hade bakat.

I lördags var jag och Clara i Skåne på kalas för min systerdotter och det bjöds på tacogratäng som vi åt med salsa, sallad och nachochips. Till efterrätt åt vi både tårta och min stora favorit – ambrosiakaka.

Idag är det söndag och till middag åt vi falafel som vi åt i pitabröd tillsammans med picklad rödkål, isbergssallad, saltgurka, tunt skivad lök och en dressing på yoghurt, tahini och pressad citron.