2015 lider mot sitt slut och i enlighet med traditionen krävs en sammanfattning modell mindre från eder Matrepublikan. Det här året har för övrigt passerat i fast forward. Var det inte mars typ… igår?

2015 = Yotam Ottolenghi-frenzy!

Matåret 2015, hur har det varit?

Det har varit GRYMT. Jag har bakat mer bröd än någonsin, provat massvis med nya saker och upptäckt min nya, stora favorit Yotam Ottolenghi.  mycket gott vi lagat från hans kokböcker det här året!

Hur gick det med ditt nyårslöfte från förra året? Blev det några huevos?

Ja, OM det blev. Vi gjorde helt galet goda huevos rancheros någon gång i somras, minst lika goda som de vi brukar äta på Life Café (kolla in receptet här). Bästa frukosten någonsin, tror jag.

Hur gick det med bloggandet då?

Jag tycker det har gått utmärkt, måste jag säga. Trots (säkert välmenande) kommentarer om att det inte kommer bli något bloggande nu när vi har ett litet barn, för har man barn har man ingen tid sägs det. Vilket jag inte alls känner igen mig i, om jag ska vara ärlig. Dock kommer jag alltid komma ihåg 2015 som året då matbloggosfären typ… dog. Hejdå, bloggar. Hej, Instagram! Funkar säkert för vissa men inte för mig så den här bloggen hänger kvar, kan jag meddela. Med det sagt behöver jag hitta ett nytt gäng inspirerande matbloggar att följa – tips, tack!

Lycka på en tallrik. Vatten, juli 2015.

Har ni varit ute på krogen något, då?

Nja, sådär. I somras packade vi i och för sig ner Clara i vagnen och hängde på uteserveringar var och varannan kväll men någon fine dining har det inte direkt blivit. Finaste restaurangupplevelsen får nog dock bli lunchen på Vatten. Vilken underbar dag det var.

Bästa minnet från det här året?

Oj. Jag vet inte. Kanske vår resa till Alex och Adam i USA? Gud, vad jag längtar dit. Förutom det måste jag säga att hösten i Göteborg var helt otroligt fin. Jag promenerade i Trädgårdsföreningen typ varje dag.

Några resor inplanerade till nästa år?

Eh, ja… Kanske en sväng till Berlin i vår, förhoppningsvis en tur till Frankrike i sommar och någonstans på hösten ska vi försöka trycka in ett besök hos Alex och Adam i Pennsylvania och/eller Brooklyn.

Chillaroo modell mindre.
Årets skörd! 

Några matrelaterade planer för nästa år?

Jag ska fortsätta med ambitionen att baka allt vårt bröd själv (knäckebröd undantaget). Jag ska dessutom börja använda mina kokböcker lite mer, och jag ska bli bättre på att planera!

Vad kul! Gott nytt år då! 

Tack! Och gott nytt år till alla er som tittar in här! Vi ses 2016!