Sista veckan innan jul och matinspirationen har inte varit på topp. Vi gör sällan regelrätta matsedlar för veckorna utan mer en ytterst slarvig lista på rätter vi är sugna på men den senaste tiden har det blivit mycket velande i mataffären på väg hem från jobbet. Skärpning på den fronten till nästa år. Såhär gick det för oss näst sista veckan i december:

I måndags var vi på kalas för min svägerska och de bjöd på thaimat deluxe, bland annat en vegetarisk wok med smak av ananas och kokosmjölk. Hello, mathimlen! Till efterrätt bjöds det dessutom på en nutella-glasstårta (!!!) som inte var av denna värld.

I tisdags gjorde vi crèpes som vi fyllde med svampstuvning och sedan toppade med ost (helst en stark variant!) innan vi gräddade i ugnen. Väldigt gott i lunchlådan dagen efter!

I onsdags gjorde jag bakad potatis som jag i sedvanlig ordning åt med gräddfil, finhackad lök, riven ost, avokado och majs. I potatisen har jag även chilismör (mjukt smör, chilipulver, paprikapulver, chiliflakes och lite grillkrydda) som jag blandar ihop när potatisen bakas.

I torsdags kom mina två äldsta syskonbarn på besök för att baka pepparkakor med oss och till middag gjorde vi ett gäng varma mackor. Mina toppade jag med dijonsenap, tomat, oliver, ost och oregano.

I fredags åt vi INTE pizza för en gångs skull så vi var lite wild n crazy och beställde hem indiskt. Jag tog palak paneer och måste ändå erkänna att jag inte alls fattar grejen med den här upphaussade rätten. Den smakar ju… ingenting? Nåväl, får ge det en chans till. Sitter någon inne på ett idiotsäkert recept så jag kan prova att göra egen?

I lördags var vi hos Caroline, Fredrik och Ville och de bjöd på übergoda färska vårrullar som vi fyllde med grönsaker. Till det åt vi tofu (räkor till de andra) och en dipsås på sweet chilisås, soja och hackade jordnötter.

Idag är det söndag och jag har just satt in en grekisk paj i ugnen. Till pajen (som för övrigt är fylld med svarta oliver, fetaost, soltorkade tomater och basilika) ska vi äta rårivna morötter och halloumi.