För ovanlighetens skull var det en efterrätt (!!!) som var mitt favoritbidrag på förnyår för de här ingefärskokta päronen som Minna serverade med en kokosmousse var himmelskt goda! Himmelskt.

(Kanderade nötter gör du genom att smälta 1,5 msk socker och 3 msk ljus sirap i en stekpanna på relativt låg värme. Blanda i hackade nötter när sockret har smält helt och dra av stekpannan från plattan när alla nötter blivit blanka. Lägg på bakpkåtspapper och låt svalna!)

Ingefärskokta päron med kokosmousse

4 portioner

2 gelatinblad

2 dl kokosmjölk

2 äggulor

2 msk strösocker

4 dl vispgrädde

4 päron, skalade och urkärnade

1 liter vatten

2 dl socker

2 st citrongräs

3 cm ingefära, riven

passionsfruktskärnor

ev kanderade valnötter

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp kokosmjölken och ta bort från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i kokosmjölken. Låt stå i 30 minuter. Vispa ägg och socker pösigt och vispa grädden fast. Rör ner kokosmjölken i äggblandningen och vänd försiktigt ner grädden. Låt stå i bunken i kylen i minst sex timmar. Koka upp vatten, socker, citrongräs och riven ingefära. Lägg ner päronen och låt koka i ungefära 20 minuter tills de är mjuka och låt sedan ligga kvar i lagen och svalna. Garnera med passionsfruktskärnor och eventuellt kanderade valnötter (hacka dem i så fall i mindre bitar först!) precis innan servering.