Den här veckan har vi varit hängiga men trots allt hunnit med födelsedagskalas, inflyttningsfest och lite ynk där emellan. I matväg har vi mest kört på gamla klassiker (blomkålsstuvning, need I say more?) – såhär gick det för oss andra veckan i december:

I måndag fyllde Clara ett och det firade vi genom att bjuda hennes kusiner på kalas. Till middag bjöd vi på tacogratäng och till efterrätt hade mamma bakat en sockerkaka som vi sedan satte ihop till en liten lok-tårta, en nästan lika fin som jag brukade få när jag var liten.

I tisdag gjorde vi något av det bästa jag vet – blomkålsstuvning. Extra god blir den om man dricker ett stort glas kall mjölk till. True story.

I onsdags kväll hängde vi med Calles pappa så på väg upp till Johanneberg smet vi inom och köpte med oss sushi.

I torsdags plockade vi fram en sommarfavorit ur gömmorna och festade till det med favoritpastan med tomater, mozzarella, mynta, basilika och grapefrukt. Älskar, älskar, ÄLSKAR den här rätten.

I fredags skulle vi egentligen träffat vänner men eftersom två tredjedelar av vår lilla familj var hängiga fick det istället bli hemmakväll med pizza. Den vanliga varianten, tänker ni? Ja, tänk för att det var det…

I lördags var vi på inflyttningsfest hos våra vänner Magnus och Sara och de bjöd på en jättebuffé med pastasallader, såser, pajer och gud vet allt. Till efterrätt serverades det kladdkaka och kaffe men då var jag redan så mätt att jag kunde rulla hem.

Idag är det söndag och vi ska alldeles strax sätta tänderna i gnocchin som vi gjorde innan idag. Till gnocchin ska vi äta ratatoulle och halloumi. Perfekt söndagsmiddag, med andra ord.