Jag kommer aldrig bli en tårtbakare. Jag är slarvig, har lite tålamåd och tycker inte heller det är speciellt roligt, om jag ska vara ärlig. Tur då att jag har en mamma som bakar en ljuvligt god rulltårta som med vispad grädde och andra attiraljer blev en loktårta som vi bjöd på när vi hade ettårskalas för Clara. Tänkte just skriva att det inte är den finaste tårtan i hela världen men vet ni vad? Det är det, banne mig. Heja!

Precis en sådan här loktårta brukade jag få när jag var liten och fyllde år så det var hög nostalgifaktor när vi serverade den här på kalaset igår!

En enkel loktårta

ungefär 10 bitar

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

2 dl sylt

3 dl vispad grädde

ballerinakex till hjul

marshmallows till skorstenar

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker till rulltårtan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan mjölken och blanda ordentligt. Grädda kakan i en smord långpanna i ungefär 5 minuter ganska högt upp i ugnen. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Bred på sylt och rulla sedan ihop kakan från långsidan. Låt svalna och vispa grädden. Skär en liten kakbit som du kan ha till skorsten. Skär rulltårtan i två bitar om du vill ha släp och lägg den lilla rulltårtebiten på den främre biten så du får en skorsten. Bred på grädden så att allt blir täckt och garnera sedan med ballerinakex och marshmallows.