Puh, vilken vecka alltså. Julbord i måndags, middag ute i tisdags och MBT med tema jul i torsdags. För att kompensera tänker jag vara hemma typ varje dag nästa vecka. Längtar redan. Såhär gick det för oss i matväg första veckan i december:

I måndags var jag på julbord med jobbet. Jag är i ärlighetens namn inte speciellt förtjust i julbord pga noll vegetariska alternativ och den här gången var inget undantag. Jag fick fylla tallriken med svampomelettpotatissallad och picklade grönsaker. Nåväl, bristen på vegetarisk mat vägdes upp av fint sällskap!

I tisdags träffade jag några kompisar för att äta middag på en italiensk restaurang på Magasinsgatan. Sällskapet var förstklassigt men maten – meh. En ganska tråkig ostbricka och en ganska tråkig caprese. Proseccon däremot var riktigt god!

I onsdags åt vi tortellini med en mild tomatsås som vi blandade med en klick crème fraiche. Toppade gjorde vi med parmesanost, såklart.

I torsdags hade vi MBT med tema jul hemma hos oss och som vanligt var det så sjukt mycket god mat som dukades upp! Vi åt karelska piroger med äggsmör (!!!) som Karin hade direkimporterat från Finland, vi drack vin chaud och åt Ottolenghi-coleslaw som Johanna hade gjort, Beata hade med sig en grönkålspaj med fetaost, Rebecka hade rullat saffransfalafel och mitt bidrag var min nya favoritsallad med fänkål, morot och blodgrape. Till efterrätt festade vi till det med en äppelkräm som Pernilla hade med sig.

I fredags åkte vi mot Skåne för att fira förnyårshelg tillsammans med våra Malmövänner. När vi kom ner hade de lagat gnocchi med världshistoriens godaste ratatouille. Det här ska vi göra hemma snarast!

I lördags var det förnyårsafton och vi åt ungefär hur mycket mat som helst. Mitt bidrag var en Västerbotten Royal med tångrom och finhackad rödlök. De andra bjöd på bland annat oxkind och tryffelpolenta (svamp för mig!) till ingefärskokta päron med kokosgrädde och en herrans massa andra saker. Återkommer med recept!

Idag är det söndag och till middag har vi ätit burritos med limeris, paprika, lök, picklad rödkål och guacamole. Hurra!