Idag har vi tänt det första ljuset i adventsljusstaken (mer känd som Ulven) och regnet öser ner utanför, precis som det brukar vid den här tiden på året. Hur som helst, den här veckan har vi ätit allt från hommous (<3) till risoni – såhär gick det för oss sista veckan i november:

I måndags köpte vi med oss varsin burrito från Wrapped och travade upp till Johanneberg för att hänga med Calles pappa i några timmar. Vad jag tog för någon? Som vanligt den vegetariska varianten med svarta bönor, guacamole och picklad rödkål (bland annat).

I tisdags gjorde vi en variant av tabbouleh med kronärtskocka men utan mynta (för det glömde vi köpa…) som vi åt tillsammans med hommous, vinbladsdolmar och libabröd. Vinbladsdolmar kan man för övrigt köpa i bland annat saluhallen här i Göteborg, men även på Coop (och då är de paketerade i en platt konservburk).

I onsdags blev det snabbmat deluxe, en vegetarisk pasta med fänkål och getost som vi toppade med chiliflakes och pumpakärnor.

I torsdags kom mina två äldsta syskonbarn på besök så till middag blev det tacos, en helt vanlig variant med mjuka skal, färs, grönsaker, salsa, guacamole och lite koriander på toppen.

I fredags hade vi en helt oplanerad kväll så till middag blev det såklart pizza. Den godaste tomatsåsen gör jag för övrigt genom att mixa krossade tomater med en liten gul lök, en klyfta vitlök, salt, nymald svartpeppar, en gnutta socker, oregano och chiliflakes.

I lördags åt vi klassikern risoni med getost och gremolata, och till den hade vi långbakad rotselleri och picklad blomkål.

Idag är det söndag och vi har haft adventsmiddag tillsamans med Caroline, Fredrik och Ville. Vi har festat till det med ett helt vegetariskt mini-julbord komplett med  fänkåls- och morotssallad med blodgrapebrysselkål med ingefära och honunggrönkålspaj med lagrad cheddarost och vörtbrödInnan maten drack vi dessutom varm kryddad cider och åt mina favoritkakor med saffran och pinjenötter.