Mitt förhållande till fänkål, har varit ganska, eh, frostigt de senaste åren men så helt plötsligt kommer jag på att det ju är ganska gott ändå. Speciellt i en pasta och speciellt tillsammans med getost.

Chiliflakes på toppen ger lite extra untz (man kan ju inte ha tabasco på allt. Väl?) och pumpafröna är ett måste. Har pumpafrön på allt numera.

Pasta med fänkål och getost

2 portioner

2 portioner pasta

1 fänkål

1 gul lök

1,5-2 dl vispgrädde

lantbuljong (vi använder Renée Voltaires)

svartpeppar

getost, chiliflakes och pumpafrön till servering

Koka pastan. Skiva fänkålen tunt och finhacka löken. Stek på hög värme i smör och sänk värmen när fänkålen har fått lite färg. Häll på grädde och smaka av med buljong och nymald svartpeppar. Låt koka in tills pastan är klar. Blanda pastan med såsen och smula över getost, chiliflakes och pumpafrön precis innan servering.