De här biffarna gjorde min kompis Sara till mig en gång för längesedan och de var übergoda, sen gjorde jag precis samma biffar för några veckor sedan och de blev… meh. Note to self – använd EGEN SALSA nästa gång (eller köp en god i butiken).

Nåväl, nu kan ni med facit i hand göra de här biffarna som egentligen är riktigt goda. Receptet kommer från ICA och i sedvanlig ordning har jag (surprise, surprise) ändrat lite.

Bönburgare med cashewnötter

2 portioner + matlåda

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 burk kidneybönor

300 g salsa

1 tsk sambal oelek

100 g osaltade cashewnötter

2 dl stöbröd

salt, nymald svartpeppar

pumpafrön att panera i

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs i olja i några minuter. Häll av och skölj bönorna och blanda med löken i stekpannan. Rör ner salsa, sambal oelek och cashewnötterna. Häll allt i en matberedare och mixa tills det är grovhackat. Rör ner ströbröd och smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och panera i pumpafrön, stek sedan i smör, några minuter på var sida tills de har fått en fin färg.