Vi kom just hem från ett vintervitt Skåne till ett grådaskigt Göteborg och jag ska alldeles strax fixa en matlåda till morgondagen. Den här veckan har inte bjudit på några stora överraskningar i matväg men ack, så goda middagar det har blivit ändå. Såhär gick det tredje veckan i november:

I måndags åt vi vegetariska pannbiffar med massor av stekt lök, kokt potatis och brunsås. Hello, alternativa husmanskostshimlen!

I tisdags blev det en klassiker – pasta arrabiata med mängder av parmesan och persilja på toppen. Vår arrabiatasås gör vi med vitlök, olivolja, krossade tomater och chiliflakes. Simple as that.

I onsdags gjorde vi ett kylskåpsrens vilket resulterade i favoriten kokosdaal med basmatiris (lägg lite gurkmeja i kokvattnet så får riset en fin, gul färg), papadums och ett gäng picklade citroner.

I torsdags åt vi något så enkelt som en varm macka med getost, honung och pinjenötter, och till det hade vi en sallad med rucola, soltorkade tomater, kapris och pumpafrön.

I fredags hälsade vi på våra vänner i Långedrag och till middag åt vi – wait for it – pizza! Intet nytt under solen, som ni hör.

I lördags var vi på namngivningskalas och till efter-lunch-innan-middag bjöds vi på en jättebuffé med olika soppor, sallader (en med bland annat blomkål och matvete, så god!) och pajer, en massa olika såser och pizzabullar. Vi var så mätta när vi kom hem på kvällen att jag nöjde mig med en macka och lite filmjölk till kvällsmat.

Idag är det söndag och vi har just ätit middag! Jag gjorde en stor laddning kikärts- och quinoabiffar som vi åt med pasta och vitkålssallad.