Den här veckan har vi fått till en bra blandning på maten. Jag har dessutom gjort en laddning av mina favoritpiroger med svarta bönor, chipotle och koriander och ikväll ska jag och Calle smita inom Familjen och ta en drink innan vi ska på Marcus Millers spelning på konserhuset. Hurra! Hur som helst, såhär gick det för oss andra veckan i november:

I måndags gjorde vi en (ny) favorit i repris – halloumi stroganoff. Denna gången hade Calle i en burk crème fraiche med smak av paprika och chili. Supergott! Som vanligt åt vi stroganoffen med ris och rivna morötter.

I tisdags åt vi linssoppa med bland annat chipotle, citron och persilja. Perfekt när man kommer innanför dörren efter att ha vandrat hem från jobbet i iskalla orkanvindar. Till soppan åt vi nybakat bröd.

I onsdags åt vi jättepastaskruvar med persiljepesto och morots- och jordnötsbiffar. Inspirationen till peston fick vi från Johan och Johannah och den blev så himla god! Återkommer med recept på den.

I torsdags sladdade jag inom Coop på väg hem och plockade på mig ett paket färdiga wokgrönsaker på vägen ut så till middag fick det bli enchiladas med wokgrönsaker, crème fraiche och chili.

I fredags hade jag och Calle (föga förvånande) pizzafredag. Innan maten drack vi en löjligt god drink med ingefära, cognac, sockerlag, cognac och grape bitters. Hallelulja!

I lördags var vi hos Calles föräldrar på middag för att fira Calles pappa som fyllde år och de bjöd på trattkantarellsoppa (!!!) och smördegsbakelser med ädelost. Efter maten festade vi till det med ost och kex och till efterrätt blev det tårta, såklart!

Idag är det söndag och vi ska snart äta en tidig middag eftersom jag och Calle ska på konsert senare ikväll. Jag har förberett vegetariska biffar med kidneybönor, salsa (!) och cashewnötter som jag snart ska panera i pumpafrön innan jag steker dem i grillpannan. Till biffarna ska vi äta en stor laddning guacamole och quinoasallad.