Lördag förmiddag och vi sitter som bäst och planerar vad vi ska äta ikväll. Än så länge har vi bestämt oss för tempuragrönsaker men resten är något, eh, oklart. Sitter med Ottolenghis Plenty och är sugen på allt.

Alltså, om det är något jag har fått dille på den senaste tiden är det krispig tofu. Jag äter det till allt. Den här förrätten kan vara världshistoriens enklaste men den är ack så god! Vi använder alltid Kung Markattas tofu, den är bäst!

Blomkål & krispig tofu

4 portioner

1 ganska litet blomkålshuvud

salt, nymald svartpeppar

270 gram fast tofu
1 dl maizena
1 nypa chiliflingor
1 tsk salt
rapsolja

Finhacka blomkål så att det blir som ett strössel. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grilla i ugnen på 225° tills strösslet blivit rostat. Det tar ungefär 10-15 minuter men håll koll, det kan gå snabbt. Häll upp maizena, chiliflingor och salt i en skål. Dela tofun i mindre bitar, rulla bitarna i maizenablandningen och stek sedan i rikligt med rapsolja tills tofun har fått en fin, krispig yta. Lägg blomkålsströsslet på en tallrik, lägg på tofun och garnera med lite persilja.