Jag äter sällan friterad mat men alltså, tempuragrönsaker. Det är helt fantastiskt gott. Det enda negativa är att det inte är så gott att spara och äta till lunch dagen men nåväl, det kan man väl överleva. Äts alltså med fördel direkt efter att de är friterade.

Man kan använda precis vilka grönsaker man vill men jag kan v-a-r-m-t rekommendera purjolök, den var godast av alla! Tempurangrönsakerna doppade vi i två såser, en majonnäs (jag vispade äggula, matolja och pressad citron och smaksatte med wasabipulver) och en sojabaserad historia (med soja, sweet chilisås och sesamfrön).

Tempuragrönsaker
2 portioner

95 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 ml bubbelvatten
3 isbitar
grönsaker – vilka ni nu har hemma
(vi använde brysselkål, fänkål, purjolök och blomkål)
1 liter naturell olja till friteringen
panko

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och isbitar. Rör runt några varv med en gaffel (och obs att det inte gör så mycket om det är lite klumpigt). Häll oljan i en kastrull och värm på tills den är 175°. Häll upp panko på ett fat och doppa grönsakerna först i tempurasmeten och sedan i pankon. Lägg ner i kastrullen och fritera några bitar åt gången tills de fått fin, gyllengul färg. Ta upp grönsakerna med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper innan servering.