Hej från Stockholm! Förutom seminarier och workshops med mitt nya jobb spanar jag in funkisarkitektur och hänger med mina nya kollegor. Uteätande i all ära men i hemlighet längtar jag hem till middag med Calle och Clara, och imorgon när jag åter är på bästkusten tänker jag önska mig halloumi stroganoff till middag.

Har ni provat? Supergott! Gör sig dock inte så bra i matlådan tycker jag eftersom halloumin lätt blir lite seg när den får stå – men ni kanske inte är så känsliga som jag, haha.

Halloumi Stroganoff
2 portioner + matlåda

1 paket halloumi
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, tunt skivad
3 dl matlagningsrädde
2 dl mjölk
(minst) 2 msk tomatpuré
salt, nymald svartpeppar
chiliflakes
smör att steka i

Skär halloumin i strimlor och stek tills de har fått fin färg (jag gillar mina ganska hårda) och lägg sedan på en tallrik. Stek lök och paprik tills bitarna är mjuka, häll sedan på grädde, mjölk och rör ner tomatpurén. Låt koka in ett litet tag och vänd sedan ner halloumin. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes precis innan servering.