Den här veckan började och slutade veckan med burritos. Förutom det har jag varit ute och rullat hatt och dessutom har Magnus och Sara varit här och ätit pizza med oss. En fin vecka, som ni hör!

I måndags gjorde jag burritos! Det händer alldeles för sällan. Jag tog inspiration från Wrapped och gjorde en med ris (som jag kryddade med limezest, limejuice och finhackad koriander), svarta bönorguacamolestark såspicklad rödkål (jag höftade ihop vatten, ättika och socker och kokade ihop en ganska start och söt lag, skivade rödkål tunt och blandade ner i lagen när den fortfarande var varm så att rödkålen blev lite mjukare och lät sedan det hela stå och svalna) och riven ost.

I tisdags var jag ute och rullade hatt med tre vänner för att peppa inför kommande jobbstart. Vi var på Spisa på Övre Husargatan och jag åt kronärtskocka (med pecorino, pinjenötter och citronmajonnäs), getost (med endiver) och tre olika ostar med bröd. Maten på Spisa är ljuvlig, verkligen, men servicen alltså. Nä. Inte toppen.

I onsdags gjorde vi en stroganoff (-svariant med halloumi) och precis som alltid baserade jag såsen på massor med fint hackad gul lök, crème fraiche, tomatpuré, chiliflakes och en skvätt grädde. Till stroganoffen hade vi ris och rårivna morötter.

I torsdags gjorde jag en broccoli- och gorgonzolapaj som vi åt med machésallad och dijonvinägrett. Ännu en grymt bra rätt för matlådor, för paj blir ju ännu godare dagen efter när den stått till sig. (Jag gör förresten min pajdeg på dinkelmjöl och byter ut 1 dl mot skrädmjöl, sjukt gott!)

I fredags kom Magnus och Sara över på middag och de väntade sig naturligtvis pizza och drinkar så pizza och drinkar it was. Till efterrätt festade vi till det med glass, den här gången en apelsinglass som vi gjorde förra veckan. Återkommer med recept för den var ljuvlig!

I lördags åt vi middag hos Calles föräldrar för att fira Calles födelsedag lite i efterskott och Bibbi bjöd på vegetarisk biff (och stek till de andra) med godsaker som potatisbakelsebrunsås och brysselkål. Till förrätt åt vi dessutom pumpasoppa och till efterrätt fick vi en gräddfilspannacotta. Vi rullade hem, som ni kanske förstår.

Idag är det söndag och vi ska snart äta burritos. Igen. Calle fick välja och han ville a-b-s-o-l-u-t ha det, så burritos it is! Precis som i måndags äter vi dem med ris och bönor, men även med paprika och lök som jag har stekt på låg värmen i snart en timme. Toppar gör vi med picklad rödkål, guacamole, stark sås och riven ost.