Frekventa läsare av den här bloggen har knappast missat att vi äter pasta ganska ofta. Det är få rätter som är så enkla att improvisera ihop och nästan vad som helst som ser tråkigt ut i kylskåpet kan få nytt liv i en pasta. Tveklöst bästa resträtten, med andra ord.

Det här receptet hittade jag i senaste Mer Smak (älskar den tidningen!) och eftersom jag är svag för det mesta med brynt smör var jag såklart tvungen att testa. Jag hade i lite för mycket citronjuice så smörsmaken kom inte riktigt fram så nästa gång ska jag ha i citronzest istället. Och jo, i sedvanlig ordning har jag ändrat lite i receptet…

Kantarellpasta med brynt smör

2 portioner + matlåda

4 portioner spaghetti

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, rivna

smör att steka i

400 g rensade kantareller

salt, nymald svartpeppar

parmesanost, riven

100 g smör

70 g rucola

1-2 msk pressad citronsaft

Koka pastan i vatten och massor med salt. Fräs lök och vitlök i en klick smör tills bitarna är mjukna. Skär kantarellerna i mindre bitar och vänd ner i löken. Stek på medelvärme tills vätskan ångat bort. Höj sedan värmen och stek lite till och smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull tills det är gyllene och luktar sådär nötigt som brynt smör gör. Skölj rucolan och lägg i en stor skål. Häll över det brynta smöret och pressa ner citronsaften. Blanda ner spaghettin och kantarellerna och rör runt ordentligt. Riv över parmesan och servera på direkten.