Innan vi åkte till Köpenhamn hade jag kollat upp exakt vart vi skulle gå. Eftersom vi bara hade tjugofyra timmar på oss att maxa besöket var det helt klart en nödvändighet, och bäst på hela helgen (bortsett från att vi äntligen vann en omgång Pandemic, men det är en helt annan historia) var Øl & Brød. Det är ett ganska pyttelitet ställe med massor av öl, en hel del snaps och en relativt enkel (men ack så fin) meny bestående av framför allt smörrebröd men även mindre rätter och några efterrätter. Vi slog till på två smörrebröd var, några olika sorters öl (bland annat en suröl med mango, väldigt spännande) och snaps såklart.

Mitt ena smörrebröd bestod av danskt rågbröd, en krämig potatissallad, ägg, tunt skivad lök, kapris och vattenkrasse. Hello, smörrebrödshimlen!

Efter lunchen gick vi två steg bort och hamnade på Mikkellers bar och där drack vissa i sällskapet ännu en öl. En lille en, dock. Kan varmt rekommendera både Øl & Brød och den närliggande Mikkellerbaren om ni har vägarna förbi Köpenhamn! De ligger på Viktoriagade i Vesterbro, inte alls speciellt långt från Centralstationen.