Här kommer veckans baklängesmatsedel i elfte timmen pga lite trött efter helgens Köpenhamnbesök. Vi sladdade innanför dörren för några minuter sedan och ska snart sova. Men först – rapport från matveckan:

I måndags gjorde jag en stor laddning kikärts- och quinoabiffar som vi åt med kokt potatis, brunsås och stekt lök. De är galet goda de där biffarna, och smaksättningen kan man ju variera i all oändlighet.

I tisdags hittade jag en massa rotfrukter i kylskåpet så till middag blev det en gräddstuvad kål- och svamppytt som vi åt med dijonkräm och inlagda rödbetor. Till pytten åt vi kikärts- och quinoabiffar som vi hade kvar från gårdagens middag.

I onsdags åt vi kantarellpasta med brynt rucolasmör efter ett recept jag hittade i Coops tidning Mer Smak. Till pastan hade vi morots- och jordnötsbiffar och riven parmesan på toppen.

I torsdags blev det comfort food – Calles übergoda raggmunkar som vi åt med rivna morötter och rårörda lingon. Calle hade även bacon till.

I fredags åkte vi mot Skåne och när vi kom ner hade mamma förberett en riktig klassiker, den festliga åttiotalsrisrätten med svamp, sparris, ris och ett fluffigt täckte med ägg och majonnäs. De andra har även räkor i sin.

I lördags åkte vi mot Köpenhamn och på kvällen åt vi middag på Almanak, en typisk dansk modern-nordisk-mat-restaurang som ligger vid jazzklubben the Standard. Drinkarna innan var inte direkt något att jubla över men maten var desto bättre. Jag åt bland annat majrova och getost till förrätt, och till varmrätt fick jag en pumpatrilogi med lingon, lakrits (!) och äpple. Syrligt och gott!

Idag är det söndag och vi kom nyss hem till Göteborg igen. Till middag hade mina föräldrar lagat potatis, brunsås och köttbullar (eller vegetariska biffar) till oss vilket var p-e-r-f-e-k-t såhär dagen efter.