Jag älskar hela grejen med vegetariska biffar och är nästan alltid på jakt efter nya recept att prova. För några veckor sedan blev jag bjuden på den här varianten med kikärtor och quinoa (och mycket mer!) hos Magnus och Sara och sedan dess är jag fast! Jag har gjort biffarna några gånger hemma nu och de är verkligen grymt goda. Receptet kommer härifrån och i sedvanlig ordning har jag ändrat lite.

Jag använde röd quinoa men jag gissar att det går bra med vilken färg som helst. Att blanda i oliver i smeten (kanske 1 dl eller så, bäst är nog att dela oliverna på hälften) var en riktig höjdare!

Kikärts- och quinoabiffar

2 portioner + några att frysa in

1,5 dl (okokta) gröna linser

1,5 dl (okokt) röd quinoa

1 burk kikärtor

1 gul lök, finhackad

2 ägg

4-5 msk maizena (eller potatismjöl)

salt, nymald svartpeppar, chiliflakes

Koka linserna i rikligt med saltat vatten i 25 minuter under lock. Blanda ner quinoan när det är 15 minuter kvar av koktiden och rör runt ordentligt. Skölj kikärtorna och mosa lätt med en gaffel. Slå av quinoan och linserna i ett durkslag, låt svalna en liten stund och blanda sedan med resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Smält rikligt med smör i en stekpanna och stek biffarna i några minuter på varje sida tills de har fått en fin, gyllenbrun färg.