Den här veckan har vi fortsatt med operation kylskåpsrens vilket har resulterat i både tempuragrönsaker och quinoabiffar. Jag har i och för sig varit på Coop två gånger, men det är en klar förbättring med tanke på att vi brukar hänga där, eh, varje dag. Såhär gick det:

I måndags fortsatte alltså kylskåpsrensandet och det resulterade i tempuragrönsaker (vi hade brysselkål, fänkål, blomkål och purjolök hemma) med tre dipsåser – en sojabaserad med ingefära, vitlök och muscovadosocker och två majonnäser, en med chili och en med wasabi. Till grönsakerna stekte vi tofu som vi hade salt och sesamfrön på.

I tisdags gjorde jag ett gäng quinoa- och kikärtsbiffar med gröna linsermozzarella och oliver, nästan precis sådana som jag fick hos Magnus och Sara i söndags. SÅ GODA. Till biffarna hade jag endiver som jag bräserade i tomatsås och en enkel sallad.

I onsdags köpte vi med oss mat från Wrapped och gick upp en sväng till Calles pappa. Jag är barnsligt förtjust i den vegetariska burriton så en sådan fick det bli till mig med limeris, svarta bönor, grönsaker och pickad rödkål. Calle tog också en burrito fast med kyckling.

I torsdags kom mina två äldsta syskobarn på mat-och-spelkväll så till middag gjorde vi det bästa de vet – tacos. Såklart. Med paprika (tydligen jätteviktigt) och absolut inte tomat. Själv är jag inne i en period med hårda skal och banan på toppen…

I fredags var det i sedvanlig ordning pizza och #flamingofredag som gällde. Varför ändra ett vinnande koncept, tänker jag…

I lördags åkte vi hem till Caroline, Fredrik och Ville och till middag blev det kokosdaal med picklade citroner och ett gäng papadums. Till efterrätt åt vi något av det bästa jag vet – shrikand, som är yoghurt som man blandar med florsocker, hackade pistagenötter och kardemumma. Låt dra en stund i kylen innan servering så blir den perfekt!

Idag är det söndag och vi har just ätit veckans med okomplicerade middag – ostfyllda tortellinis med tomatsåssvarta oliver och mozzarella på toppen. Och så några starka jalapenos till det, såklart!