Potatis, brunsås och biffar har fått en revival i vårt kök den senaste tiden. Jag har hittat så många bra recept på vegetariska biffar så mitt nästa projekt är att göra ett helt gäng och frysa in så jag kan plocka fram när det är tid för matlådor igen. Det senaste receptet vi provade kommer från Jävligt Gott och de biffarna blev alldeles perfekta, måste jag säga. Hurra!

Till biffarna hade vi kokt potatis, brunsås, pressgurka och bäst av allt – obscena mängder stekt lök. Löken är ett måste här, ok?

Vegetariska pannbiffar

2 portioner + matlåda

300 g sojafärs, tinad (Anammas använder jag)

1 stor gul lök

2 potatisar

1 ägg

1 msk potatismjöl

0,5 dl grädde

0,5 dl ströbröd

1 msk kinesisk soja

en nypa socker

nymald svartpeppar

smör att steka i

Skala, koka och mosa potatisen. Hacka löken fint och stek i smör tills den är mjuk. Blanda ströbröd och grädde i en skål, rör sedan i potatis, ägg, potatismjöl och lök. Tillsätt sojafärsen, sojan, svartpeppar, socker och eventuellt lite salt om det behövs. Blanda ordentligt och låt stå i några minuter. Forma sedan till lagom stora biffar och stek i massor med smör i ungefär 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg.