Den här veckan har jag varit ute och rullat hatt på Moon Thai Kitchen, Calle har haft skaldjursfrossa och däremellan har vi dammat av några gamla klassiker (crèpes! Biff Rydberg!) och bakat nattjästa kanelbullar. Det ni. Såhär gick det för oss sista veckan i september:

I måndags gjorde jag ett rens i kylskåpet och hittade ett paket tofu vilket resulterade i ramen med morötter, svamp och salladslök. Tofun stekte jag på lite lätt, stänkte över soja och blandade sedan ner i nudlarna.

I tisdags gjorde vi en marockansk gryta med extra mycket saffran och på toppen hade vi en klick grekisk yoghurt och färsk koriander. Istället för ris åt vi grytan med några skivor bröd.

I onsdags var jag ute och åt med en vän och efter mycket velande fram och tillbaka hamnade vi på Moon Thai Kitchen på Kristinelundsgatan. Jag åt tofuspett med jordnötssås och gurksallad, supergott! Jag har varit där två gånger förut och inte varit speciellt nöjd men den här gången var det riktigt bra. Tredje gången gillt, som man brukar säga.

I torsdags dammade vi av en gammal klassiker som vi ofta åt för några år sedan och gjorde crèpes med en kall avokadoröra (avokado, gräddfil, tabasco, rödlök och vitlök) och riven ost på toppen.

I fredags skulle vi åka mot Stockholm men feber och förkylning satte stopp för det. Istället blev det pizzahot toddys (te, whisky, citron och honung – en säker kur enligt Alex!) och tv-spel.

I lördags trotsade vi förkylningen och gick ner till Saluhallen. Calle köpte med en bit ryggbiff hem så till middag gjorde vi Biff Rydberg. Istället för kött hade jag smörstekta morötter till. Goo-hooott!

Idag är det söndag och vi väntar på att potatisen ska koka klart. Till middag blir det vegetariska pannbiffar med stekt lök, brunsås och kokt potatis. Och så lite pressgurka till det, såklart.