Att gräva i kylskåpet eller skafferiet och laga något på det jag hittar, det är lite av min nya grej. Oftast resulterar det i någon slags pastarätt, inte sällan med tomatsås som grund. Lite ost på det så är saken biff.

En nya favorit är den här kylskåpsrensarpastan som vi gjorde för ett tag sedan. Grillad paprika på burk, alltså. Perfekt att ha hemma!

Pasta med grillad paprika, kapris och fetaost

2 portioner + matlåda

4 portioner pasta

1 burk krossade tomater

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, riven

200 g grillad paprika, skivad

1 msk kapris

0,5 paket fetaost

salt, nymald svartpeppar

Fräs löken i lite smör och olja i en stekpanna tills den har blivit alldeles mjuk och genomskinlig. Häll på tomaterna och låt puttra ett tag, 10 minuter eller så. Tillsätt paprikan och kaprisen och smaka av med salt och peppar. Koka pastan och blanda sedan med såsen, lägg upp på tallrikar och strö över fetaost och dra några varv med pepparkvarnen.