Den här veckan tog evighetslängtan efter Calle slut eftersom han kom hem från sin (evighetslånga) tjänsteresa i fredags. Hurra! I matväg har vi ätit Ottolenghisallad, bakat pizza (nähä? really?) och avslutat med en klassisk söndagsmiddag. Det här har vi ätit i veckan:

I måndags hittade jag en gorgonzola i kylskåpet så till middag gjorde jag en broccoli- och gorgonzolapaj. I pajdegen bytte jag ut lite av vetemjölet mot skrädmjöl, blev supergott!

I tisdags åkte vi tillbaka till Göteborg igen och till middag blev det Ottolenghis sallad med ugnsrostade citronertomater och granatäpplesirap – och en hel del andra godsaker, såklart. Till salladen gjorde jag en varm macka med getosthonung och pinjenötter.

I onsdags kom min kompis Sandra över på ost-och-vinkväll och jag hade satt ihop en ostbricka med lite olika godsaker – en gorgonzola/mascarpone (min favoritost, för tillfället), en brillat savarin, en vällagrad prästost, en gruyère och en färskost med vitlök och örter. Till ostbrickan hade vi även några färska vårrullar med en enkel dip på sweet chilisås, soja och sesamfrön.

I torsdags kom familjen Vassaste Kniven på besök och till middag åt vi min favoritlinssoppa, dock i något modifierad version. Den här gången med både citron och citrongräs, men utan chipotle och curry.

I fredags kom Calle hem från sin långa jobbresa i USA och vi firade med flamingofredag och pizza, såklart. På pizzan hade vi ett gäng olika ostar pga rester från ostbrickan jag åt tidigare i veckan, och såklart klassiker som oliver, jalapenos, kronärtskocka och mozzarella.

I lördags hängde vi hemma hos min bror med familj och spelade spel med kidsen och till middag blev det en pasta carbonara med svamp (till mig) och bacon (till de andra). Äggulan på toppen glömde vi men ett lass med parmesan gjorde susen.

Idag är det söndag och snart kommer Magnus och Sara över på söndagsmiddag. I ugnen står ett lass med vegetariska kåldolmar som jag gjorde igår, och till dem ska vi äta kokt potatis, brunsås och pressgurka.