Den här veckan har jag varit på MBT med tema Ottolenghi (!!!) och dessutom vi varit på kalas för mitt äldsta syskonbarn Tilda som bjöd på tacofest och pyjamasparty. En bättre vecka, helt enkelt!

I måndags kom våra grannar över med en påse kantareller. Om vi blev glada? JA. Till middag blev det en enkel kantarellpasta (stek lök och vitlök, stek svampen, häll på grädde, lantbuljong, svartpeppar och lite salt. Häll i lite kokvatten från pastan, riv i parmesan) som vi åt med lite skivad salladslök på toppen.

I tisdags hade vi MBT med tema Ottoleghi. Möjligtvis det bästa temat vi någonsin haft (bortsett från #nutellaärenost) för sällan har jag ätit så mycket gott som jag gjorde då. Kvällens stora favorit var tveklöst Åsas bidrag, en sallad med bland annat tomat och ungsrostad citron. Eller ja, ALLT var egentligen toppen. Blomkålskakanpajen med chèvre och fikonsalladen med grönkål och granatäpplebet- och fänkålssalladen… Mitt bidrag? Bananbröd som man rostade i ugnen och sedan ringlade tahini över. Gooo-hooott. Återkommer med recept.

I onsdags åkte vi till Skåne och eftersom vi åt ganska mycket till lunch gjorde vi varma mackor till middag. Mina toppade jag med senap, oliver, tomat och ett lager med lagrad ost och oregano.

I torsdags var vi tur och retur till Helsingborg över dagen och vi kom hem sent. Till middag blev det knäckebrödspizza och en enkel ostbricka. Har ni provat knäckebrödspizza, förresten? Väldigt gott! Ta en knäckemacka, bred på tomatpuré, lägg på vad nu vill ha på och toppa med ost och oregano. Grädda i ugnen på sisådär 200° i 5-10 minuter.

I fredags gjorde vi Flygande Jakob, denna klassiker. Jag gjorde en vegetarisk variant med sojabiffar istället för kyckling och hade på extra mycket sås och jordnötter på min. Och jo, banan. Varm banan.

I lördags hade vi kalas för min brorsdotter och hon hade beställde tacos till middag, så tacos it was! Varje syskonbarn verkar dessutom ha sin favoritingrediens – en vill ha paprika, en annan vill ha ostsås och någon vill ha banan (eh vänta, det är ju jag). Till efterrätt åt vi brownies!

Idag är det söndag och mina syskon åkte precis hemåt. Jag stannar kvar i någon dag till och alldeles strax ska jag laga middag och idag blir det något av det bästa jag vet – blomkålsstuvning. Hurra!