Den här veckan har vi fått till massor med fina middagar! Pasta – som alltid – men även paj, och dessutom traditionsenlig pizzakväll i fredags. Såhär gick det för oss andra veckan i september:

I måndags gjorde jag en paj! Det händer sällan numera, trots att jag tycker det är så himla gott. Den här gången blev det en variant med getost, päron, soltorkade tomater och valnötter och till den hade vi en enkel sallad med dijonvinaigrette. Perfekt restmat!

I tisdags svängde jag ihop en valnötspesto (ungefär 1 dl valnötter, 0,5-1 dl olivolja, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta och 0,5 dl parmesan, mixa ordentligt, salta och peppra och tillsätt mer olivolja om den är för tjock) som jag blandade med färsk pasta, klyftade körsbärstomater, tunt skivad salladslök, grovt hackade pistagenötter och några kluttar med gorgonzola/mascarpone på toppen.

I onsdags grävde jag fram några pitabröd ur frysen och de fyllde vi med morots- och jordnötsbiffargrönsaker och en enkel tahinidressing (blanda lite yoghurt med tahini, citronjuice och ev lite vatten). Gör dubbel sats av biffarna och frys in de som blir över!

I torsdags var vi på invigningsmiddag hos Magnus och Sara som har flyttat och nu bor ett stenkast från oss. Hurra! Vi beställde mat från thaikrogen runt hörnet och festade till det med vegetariska vårrullar, gryta med röd curry och thaibasilika och pad thai med tofu (vill man göra egen pad thai har jag ett grymt recept här). Till efterrätt hade jag bakat en brownie med hasselnötter.

I fredags kom våra vänner över på middag- och spelkväll och vi bjöd på whisky sourpizza, Marabou black och Bloody Marys i precis den ordningen. Pga vissa missöden (jo, och precis som vanligt ska pizzadegen läggas på pizzaspaden innan man lägger på fyllningen…) blev det även inbakad pizza. För vissa.

I lördags var vi på bröllop och blev bjudna på en jättebuffé med allt från tomat- och getostsalladpärlcouscous med grönsakervegetariska biffarmajsaiolikrämig potatissallad med dijonsenap och en uppsjö med andra godsaker. Tårta var det också, såklart.

Idag är det söndag och jag har för första gången rullat egna vårrullar. De fyllde jag med finstrimlad mangoavokadokålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. Till vårrullarna hade vi krispig tofu, dipsås (med aprikoser, vitlök, ingefära och pressad citron) och varsin kopp misosoppa.