Vi äter sällan couscous. Alltså, ytterst sällan. En gång om året eller så får jag för mig att det kanske hade varit gott, men så står paketet där i skafferilådan och blir gammalt. Skandal. Har ni några bra couscousrecept på lager? Och, kanske viktigast av allt – hur blir den sådär fluffig och god? Tycker ofta att min blir kompakt och stabbig.

Den enda gången jag lyckas när jag gör couscous är när jag gör sallad. Den här tabbouleh-liknande salladen åt vi i somras och den är väldigt frisk och syrlig. Supergott! Receptet hittade jag hos Jamie Oliver.

Couscoussallad

4 portioner

250 g couscous

1 tsk kummin

1 tsk rökt paprikapulver

salt, nymald svartpeppar

1 rödlök

1 gurka

2 tomater

1 röd chili

1 kruka mynta

1 kruka färsk koriander

1 kruka persilja

1 msk tomatpuré

2 msk olivolja

1 citron, skalet och saften

Lägg couscous, kummin, paprika och salt i en skål. Blanda ordentligt och häll sedan över kokande vatten så att det täcker couscousen. Lägg på ett lock och ställ åt sidan. Finhacka löken, gurkan, tomaterna, chilin, myntan, koriandern och persiljan. Rör runt i couscousen med en gaffel och blanda i tomatpurén. Blanda i grönsakerna och de färska kryddorna och rör runt ordentligt. Häll på olivolja, citronskal och citronjuice och smaka av salladen med havssalt och nymald svartpeppar.