Den här veckan kanske inte blir den mest spännande i baklängesmatsedelns historia eftersom vi har varit på  resande fot i några dagar men nåväl, ni kanske kan hitta något inspirerande ändå. Såhär gick det för oss sista veckan i augusti:

I måndags åt vi vår egenodlade fänkål som vi skördade här om dagen. Vi stekte på den lite lätt tillsammans med gul lök och broccoli, vispade i lite grädde och lantbuljong och blandade med pasta. Vilken grym kombination! Fänkål, alltså. Min nya favoritgrönsak.

I tisdags åt vi middag på resande fot eftersom vi körde till Skåne direkt efter Calles kommit hem från jobbet. Vi svängde inom Wrapped och köpte med oss varsin burrito och i sedvanlig ordning tog jag den vegetariska varianten med bland annat rostade grönsaker och picklad rödkål och Calle körde på en med högrev.

I onsdags åt vi middag på planet. Jag fick en daal med ris och flagad mandel på toppen. Supergott! När vi flyger beställer jag alltid asian hindu-vegetarisk mat för då kan man vara säker på att få mat som inte bara smakar pappkartong. Hett tips, med andra ord.

I torsdags kom vi fram till Pennsylvania och som alltid när hälsar på Alex och Adam startade vi kvällen med vin och ostbricka. Fantastiskt fin liten tradition! Till middag slängde Adam ihop en pasta med zucchinivitlök och körsbärstomater och till det hade vi en stor sallad med picklade rödbetor och valnötter. Till efterrätt åt vi kaffeglass med chokladbitar i. Holy crap, vad gott! Det ska jag prova att göra hemma.

I fredags lagade Adam indiskt här hemma. Aloo gobi (potatis och blomkål), raitanaanbröddaal med ghee (skirat smör, blir en grymt god, lite nötig smak med det här i) och snabbstekt mangold (som för övrigt heter swiss chard på engelska, det hade jag ingen aning om).
I lördags gjorde vi lite kylskåpsrens som resulterade i ravioli (en såndär färdig variant med ostfyllning) med en tomatsås på färska tomater. Det ska jag bli bättre på för övrigt, att göra sås på färska tomater. Blir otroligt gott! På toppen hade vi massor av parmesanost.

Idag är det söndag och vår kompis Brad är här på besök. Adam håller på att förbereda grillen så ikväll blir det BBQ – majskolvarpolska korvar (Alex är polska och har så länge jag känt henne a-l-l-t-i-d ett gäng kielbasas på lut i kylen) och andra godsaker som sötpotatispommes och aubergine. Till efterrätt har vi tiramisu som vi köpte med oss från en italiensk deli i Milford. Men först – MARGARITAS.