Imorgon åker vi till USA och här hemma pågår det packningsrace deluxe. Hela vardagsrummet är belägrat av resväskor, packninslistor, blöjor och leksaker. Ute är det ösregn. Den här gången skippar vi Brooklyn och kör direkt till Pennsylvania där Alex och Adam har köpt sommarställe. Planen är att göra precis ingenting alls förutom att hänga, laga god mat och spana in omgivningarna. Några dagar har vi tänkt åka till Five Finger Lakes och prova viner, äta ost och kolla in några fina naturområden som ligger i krokarna. Åh, vad kul det ska bli!

Två veckor framöver blir det alltså reserapporter blandat med mat. Innan jag tar tag i packningen igen måste vi prata fyllda tomater. Har ni skördat några egenodlade ännu? Vi har fått ett gäng, kul! De här fyllda tomaterna åt vi för några veckor sedan och receptet hittade vi i Yotam Ottolenghis Plenty. Var annars?
Fyllda tomater
4 portioner (som förrätt
4 tomater (mogna men fasta)
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
12 svarta oliver, urkärnade och grovhackade
2 msk olivolja
0,5 dl panko
2 msk hackad färsk oregano
3 msk hackad färsk persilja
1 msk hackad färsk mynta
1,5 msk hackad kapris
salt, nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 150°. Skär bort ungefär 1 cm av toppen på varje tomat och kasta den. Skrapa ur fröna och det mesta av köttet med en liten sked så att du får en skål. Salta insidan av tomaterna och ställ dem upp och ner i ett durkslag så att vätskan rinner ur.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och oliver på låg värmen i 5 minuter tills löken har mjuknat helt. Lyft pannan från värmen och rör ner ströbröd, örter och kapris. Smaka av med nymald peppar och havssalt.
Torka ur insidan av tomaterna, och lägg i örtfyllningen. Pressa försiktigt allt eftersom och låt en liten kulle av fyllning sticka upp över kanten. Lägg tomaterna i en smord ungsfast form och ringla över resten av olivoljan. Grädda i ugnen 35-40 minuter tills tomaterna mjuknat.