Den här veckan, alltså. Vad ska jag säga? Snuvig, nackspärr och ännu ett lyckat brödbak. I matväg har vi gjort en hel del kylskåps- och skafferirens och dessutom har vi ätit god lördagsbrunch med våra vänner. Såhär gick det för oss tredje veckan i augusti:

I måndags hade vi beställt mat från Hoppet, en ideell organisation som hjälper utsatta kvinnor här i Göteborg. Från dem kan man beställa arabisk, persisk, kurdisk och irakisk mat och allt överskott går till kvinnorna som lagar maten. Jag älskar den här idén! Och herregud, så mycket mat vi åt. Vegetariska sambosesfalafelvinbladsdolmar och en stor laddning av Fatimas bröd. Calle åt dessutom kycklingbirjani som är en slags kyckling-risrätt med bland annat saffran och russin.

I tisdags blev det pasta på vårt favoritsätt med tomatsås (en stark ska det vara) och oliverkaprismozzarella och basilika. Enkelt och väldigt, väldigt gott. Till pastan hade vi en laddning med vitkålssallad.

I onsdags blev det ett skafferirens som resulterade i en kokosdaal. Kan inte nog påpeka hur bra det är att ha röda linser hemma. Ris till det och några papadums (vi kör på Santa Marias färdiga som man bara värmen i ugnen, de är toppen!) och du är i hamn.
I torsdags hade vi picknick i parken med några vänner och vi hade med sallad med vattenmelonfetaost och en massa andra godsaker. Till salladen hade jag bakat ett focaccia och resten av gänget fick dessutom parmaskinka.
I fredags festade vi åter igen till det med ett kylskåps- och skafferirens som resulterade i en pad thai. Vi hade massor med salladslök i kylen som jag skördade på landet i onsdags så de blandade vi i tillsammans med andra klassiska ingredienser som tamarindsås (tamarindpasta har vi alltid på lut hemma), groddartofu och krossade jordnötter.

I lördags var Calle på Metallica och jag festade till det med en bakad potatis. Älskar bakad potatis! Med lite gräddfilfinhackad lökmajs och lite riven ost om jag är på det humöret. Innan jag drar på röran lägger jag alltid en stor klick chilismör i botten (och chilismöret höftar jag ihop ungefär såhär – en klick smör, chilipulver, paprikapulver, grillkrydda, havssalt och lite finhackad vitlök).

Idag är det söndag och vi har spenderat dagen på havet. På grund av bilköer, glömda båtkapell och gud vet vad sladdade vi precis innanför dörren och kvällen spännande middag blev… inget alls. En rostad macka med pepparrotsost och lite filmjölk med kanel fick duga som nattamat (och det är helt ok med mig! Charlotta <3 Pepparrotsost).