Idag är det fredag, solen skiner och jag ska snart blanda till en bringare med Bloody Marys som vi ska dricka senare ikväll. Life’s good.

Hade det inte varit för att vi har ett gäng salladslökar, några gamla jordnötter och en bit tofu hemma som ska bli pad thai hade vi antagligen ätit svampquesadillas ikväll. När man gör quesadillasen på majstortillas och dessutom steker dem i olja blir de sådär frasiga och goda. Om du inte har chili hemma kan du stänka över lite stark sås innan du lägger ihop tortillaskalen. Äsch, gör det även om du har chili hemma förresten, lite extra stark sås på toppen skadar aldrig.

Svampquesadillas

2 portioner

8 majstortillas

2 dl stark ost, riven

400 g svamp, kanske lite till

1 röd chili, finhackad

1 kruka koriander, grovt hackad

olja att steka i

Rensa svampen och dela i mindre bitar. Stek i en torr stekpanna tills all vätska försvunnit. Ta ett tortillaskal, lägg på ett ordentligt lager med riven ost. Lägg på ett lager svamp, lite chili och koriander. Värm olja i en stekpanna, lägg i quesadillan och stek någon minut på varje sida. Håll koll, det kan gå fort! Ät quesadillasen med en stor sallad och en salsa.