Första veckan tillbaka i verkligheten och jag kan konstatera att det där gränslandet mellan vardag-rutiner-ordning blandat med lite semesterkänsla på kvällarna passar mig alldeles utmärkt! I matväg har vi ätit allt från svartpeppartofu till svampquesadillas och jag har (åter igen!) bakat bröd. Heja mig! Såhär gick det för oss andra veckan i augusti:

I måndags åt vi en riktig klassiker i det här hemmet – Malins krämiga pastasallad med bland annat pestopurjolök och fetaost. Och ett lager tabasco på toppen, såklart. Ni känner igen den? Ja, jag vet. Den här salladen äter vi ganska, erm, ofta.

I tisdags åt jag middag med mina kollegor och istället för att köra på en varmrätt beställde jag och Sandra in några rätter och delade på, bland annat vitlöksbröd med aioli, en getostsallad med rosmarindressing och bäst av allt – en ostbricka med tre svenska ostar. Den var löjligt god, och jag har åter igen fastnat i ostträsket efter en kortare paus.

I onsdags gjorde jag Ottolenghis svartpeppartofu och den var som alltid supergod. På toppen hade vi extra mycket salladslök, det bryter av gott mot den sötsyrliga pepparsåsen. Den här rätten passar egentligen bäst som en lite midre sidorätt tror jag för det blir rejält starkt efter ett tag.
I torsdags svängde jag in på Russinets blogg och lagade en pastarätt hon tipsade om för ett tag sedan – pasta peperonata. Man steker paprika jättelänge, lägger i lök och steker jättelänge till och blandar i (bland annat) crème fraiche och stora mängder grovmald svartpeppar. Calle fick köttbullar till och jag stekte några skivor tofu.
I fredags var vi hemma och tog det lugnt medan resten av staden var på Way Out West eller möjligtvis drev omkring på Göteborgs Kulturkalas. Vi åt pizza, kollade på The Wire och åt ett gäng goda ostar till efterrätt.
I lördags blev det riktig sommarmat – kanske årets sista, vem vet. Grillade majskolvar med massor av smör, vegburgare och en fantastiskt god melon- och fetaostsallad med mynta.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit knapriga svampquesadillas. Stekt svampvästerbottensost och röd chili mellan två majstortillas. Lägger man i lite olja i pannan blir skalen knapriga. Supergott. Till quesadillasen hade vi en vitkålssallad.