Jag behöver ny frukostinspiration. Tips, tack! De senaste 300 åren månaderna har jag ätit knäckebröd och fil och visst är det gott, men jag måste komma på något nytt. Här om dagen bakade jag ett ljust bröd som blev himla bra och så men bröd är ju liksom alltid godast samma dag som det bakas tycker jag. Hur brukar ni förresten förvara era bröd så att skorpan håller sig hård och innanmätet mjukt?

Ny granola har jag i alla fall testat och den blev toppen! Kan inte påstå att apelsinsmaken blev sådär hysteriskt framträdande dock så nästa gång ska jag nog ta i lite mer pressad apelsin.
Apelsingranola
1 plåt
1 dl krossade linfrö
1 dl hela linfrön
1 dl dinkelpuffar
2 dl dinkelgryn
2 dl fiberhavregryn
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 apelsin, rivet skal från halva och pressad saft från hela
3 msk smält kokosolja
lite honung att ringla över
Sätt ugnen på 175°. Blanda gryn, puffar och nötter (EJ kokosflingorna för de är lätta att bränna. Tro mig.) på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda i det rivna apelsinskalet, saften och olja och ringla över honung. Rör ordentligt. Rosta mitt i ugnen på övervärme och låt granolan stå inne i 30-45 minuter. Rör runt ofta så att det inte bränns vid. Låt svalna, blanda i kokosflingorna och häll upp i en burk med tätslutande lock.