Den här veckan har varit Calles sista semestervecka så från och med imorgon är det tillbaka till rutiner och ordning och reda igen. I några veckor i alla fall för sen packar vi ihop oss och flyger till våra vänner i USA. Hur som helst, den här veckan har bjudit på en pytteliten skörd från trädgårdslandet, en ljuvlig pad thai och dessutom har jag bakat bröd igen. Såhär gick det för oss första veckan i augusti:

I måndags gjorde jag en vegetarisk lasagne med keso och pesto. Lasagnen gjorde jag tidigare under dagen och värmde sedan på precis innan vi skulle äta, då tycker jag den hinner sätta sig ordentligt. Till lasagnen åt vi den här bönsalladen som jag skrev om tidigare i veckan.

I tisdags åkte vi in till stan igen och med hem från landet fick vi ett gäng kantareller som Björkarna hade plockat. Till middag gjorde vi en enkel pasta med kantareller och gräddsås och som tillbehör hade vi ugnsbakad purjolök med lavendel och vallmofrön.

I onsdags åt vi en av mina favoritsoppor, en tom kha tofu med extra mycket koriander och salladslök på toppen. Till soppan hade vi ris.
I torsdags var vi på Liseberg precis hela dagen så när vi gick hem vid halv nio-snåret sladdade vi inom Wrapped och åt varsin burrito innan vi gick hemåt. Deras vegetariska variant med rostade grönsakerpintobönorlimerissalsa och guacamole är helt fantastisk.
I fredags traskade vi bort till Skanstorget och åt middag på Burgersson. Jag körde på deras helt magiska vegetariska variant med chilimajonnäs ovanpå (DEN kunde dock varit starkare) och beställde picklad gurka till. Sen traskade vi bort mot Vasaparken och hängde där en stund innan vi gick hem och blandade till Bloody Marys till efterrätt.

I lördags hälsade vi på Johan, Johannah och Vera i Falkenberg och vi körde Ottolenghi-fest. Hurra! Vegetarisk paella (med bland annat fänkål, paprika, svarta oliver och kronärtskocka), fyllda tomater med kapris och svarta oliver och en sallad med bönor (och en himmelsk dressing med senapsfrön, chili och korianderfrön till det). Till efterrätt orkade vi inte så mycket mer än lite mörk choklad med havssalt på toppen.

Idag är det söndag och sista dagen på Calles sex veckor långa semester. Vi har haft Magnus och Sara över på middag och vi bjöd på kylskåpsrens deluxe – tacos, vill säga. Anammas vegofärs, mängder med starka såser och ett gäng grönsaker och middagen är räddad.