I den här familjen äter vi ganska ofta pannkakor. Helst som middag med en kall avokadoröra som fyllning men ibland även till frukost. Då föredrar Calle den tunna, tunna varianten med pressad citron och socker som topping men jag vill helst ha tjocka plättar med bär i smeten.

För några dagar sedan åkte några av vinbären vi plockande på landet ner i en pannkakssmet och det blev så l-ö-j-l-i-g-t gott. Måste provas.
Tjocka vinbärsplättar
2 hungriga, 4 mindre hungriga1 ekologiskt ägg
2,5 dl filmjölk
2,5 dl siktat dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk socker
0,5 tsk salt
30 g smält smör
1,5 dl svarta vinbär – helst frusnaSmält smöret och låt svalna. Vispa upp ägget, häll i filen och vispa lite till. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke och vänd sedan ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och de frusna vinbären. Klicka i smet i plättjärnet och stek någon minut på varje sida tills plättarna är gyllenbruna på båda sidorna. Servera med lite socker eller lönnsirap.