Trots att det har varit relativt kallt de senaste veckorna har det börjat dyka upp lite saker i grönsakslandet. Brysselkålen växer som ogräs, fänkålen har tittat upp och idag skördade vi vår första lilla salladslök. Det är inga mastodontsalladslökar direkt, men tillräckligt för att skörda tyckte vi. Den skivade vi tunt och blandade i den här pastan som vi åt till lunch idag.

Vinbären hann jag inte göra något med så de hamnade direkt i frysen. Så småningom blir de nog gelé och några bär blir en puré till Clara. Dessutom måste jag nog göra världens godaste vinbärssorbet, tror jag.

Chiliplantorna har blivit som en liten djungel, men tyvärr är det inte speciellt många som är mogna än så länge. Idag kunde vi skörda ynka fyra stycken, och tre av dem hamnade i en inläggning och en liten bit av den gröna hamnade i pastan vi åt till lunch. Den var så stark att det kändes som att det brann i min mun i flera timmar efteråt. Hjälp.

Salvia har vi i mängder, men tyvärr sitter jag inte på ett enda bra recept med salvia i. Har ni några tips? Gärna vegetariska! Tack!