Den här veckan har vi varit i Skåne och hälsat på familjen! I matväg har jag gjort världshistoriens godaste (blygsamt, jag vet…) vegetariska biff Lindströmmare och självklart har vi ätit pizza. Dessutom har jag misslyckats totalt med att göra falafel. Så går det när man inte följer receptet… Såhär gick det för oss sista veckan i juli:

I måndags åt vi middag hos mina föräldrar och det blev en av pappas specialiteter – biff Lindström. Till mig gjorde jag vegetariska Lindströmmare på sojafärs och till det hela åt vi kokt potatisbrunsås och pressgurka.

I tisdags gjorde vi pizza och vid bordet diskuterade jag och Calle vad som är den viktigaste toppingen. För min del är det helt klart lök. För Calles del – köttfärs. Till pizzan gjorde jag en stor laddning vitkålssallad.

I onsdags var vi på kalas hos min syster i Helsingborg och hon bjöd på en uppsjö med mat – västerbottenpaj med smördegsbottenost- och skinkpajpastasalladostbricka och en übergod kall sås med grekisk yoghurt och sweet chilisås. Till efterrätt bjöds det på tårta (med vit chokladkräm och jordgubbar, mmm) och biskvier.

I torsdags åkte vi hem till Göteborg igen och eftersom vi var hemma ganska sent svängde vi inom Wrapped och köpte med oss burritos hem. Den vegetariska (toppad med picklad rödkål, mmm) är ljuvlig!

I fredags gjorde vi falafel men de blev så KATASTROFALT dåliga. Nåväl, får skylla mig själv för jag gjorde några, eh, improvisationer som inte var så lyckade. Har lärt mig följande: använd ALLTID torkade kikärtor och koka själv. Pitabröden jag bakade blev i alla fall superbra, så det blev en god middag ändå. Bröden fyllde vi med platta och tråkiga falafelbollar, rödkål, grönsaker och en dressing på yoghurt, citronsaft, tahini och vitlök.

I lördags var vi på bröllopsfest på Saltholmens Varmbadhus och efter en superfin vigsel blev vi bjudna på bröllopsmiddag deluxe. Till förrätt fick jag en toast med färskost och syrad lök och till varmrätt ugnsrostad blomkål med pestocrème. Väldigt, väldigt gott. Tårta åt vi också såklart!

Idag är det söndag och väldigt mycket dagen efter. Ikväll har vi ätit middag med Calles föräldrar – pasta med kantareller (!!!) och syrad lök på toppen. Så gott! Och oj, vad jag vill ut och plocka kantareller nu.