Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen…

…för tro mig. Vegetariska biffar kan vara ett helvete att få ihop. “Åh, äntligen lyckas jag får ihop en biff, då lägger jag den i pann… NAAÄÄÄÄÄJ JÄVLAR där gick den i sönder. Skit också”. Unt so weiter, unt so weiter. Inte i det här fallet! (Sen skadar det aldrig att vara lite extra försiktig ändå, man vill ju inte utmana ödet…)

Vegetarisk biff Lindström

4 portioner

300 g sojafärs (jag använder Anammas)

2 ägg

4 msk potatismjöl

1 gul lök

1 dl rödbetor, finhackade

2 msk kapris, finhackade

salt, nymald svartpeppar

en skvätt rödbetsspad

Tina färsen innan du ska använda den. Finhacka löken, rödbetororna och kaprisen och blanda i smeten tillsammans med äggen och potatismjölet. Rör runt ordentligt och smaka sedan av med salt och peppar. Forma till biffar och stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med potatis, brunsås och pressgurka.