Den här veckan har jag tänkt baka bröd typ varje dag. Jag hittade nämligen några korta punkter som jag styltat upp inför 2015 och där stod “VÅGA VÄGRA KÖPT BRÖD” med stora, arga bokstäver. Skärpning på den fronten, med andra ord. Hur som helst, den här veckan har vi förstått storheten med hemmagjorda tortillachips, för att inte tala om picklad rödkål. Såhär gick det för oss tredje veckan i juli:

I måndags traskade vi ner till Ekostore för att handla och hem kom vi även med ett gäng ingredienser till en enkel pasta som vi slängde ihop på nolltid. Lökvaxbönor och chili, blanda i lite grädde och (Renée Voltaires) lantbuljong, blanda med pasta och toppa med lite picklad rödkål och klyftade tomater. Snabbt och lätt.

I tisdags åt vi (väldigt) sen lunch med min familj eftersom min pappa kockade thaimat till ett helt kompani så till middag blev det något så enkelt som grekisk yoghurt, müsli, en ostsmörgås och en kopp myntate.

I onsdags var jag och Pernilla och åt middag på Toso som huserar i Fonds gamla lokaler. Jättefin mat och drinken innan var ljuvlig men meh, jag vet inte. Jag saknade något. Får ge det en chans till så småningom. Vi beställde in tre rätter var och jag tog avokadocarpacciosummer rolls med sparris och tempuragrönsaker. Tempuran var favoriten, helt klart! Pernilla beställde in råbiffkoreansk pannkaka och en hotbun med fläsksida. Bland hennes rätter tyckte hon att råbiffen var bäst.

I torsdags var vi på besök i Svanesund över dagen, vi var nämligen bjudna på 80-årskalas (hurra för Claës!) och var inte hemma förrän sent så till middag slängde jag ihop en hommous (med lite sumak på toppen, mmm) som vi åt med libabröd.

I fredags gick vi på mission för att bunkra upp med ett gäng nya starka såser så vi svängde förbi Extreme Food på Kungshöjd. På kvällen åt vi texmex – Calle hittade pulled pork i frysen och jag körde på svarta bönorlimejuice och finhackad koriander. Till det hela hade vi hemmagjorda tortillachipssalsa verde och guacamole.

I lördags var Calle borta så jag passade på att göra Malans famous monster sandwich, eller en vegetarisk smörgåstårta som det också kan kallas. Bostongurka och tartex på ena lagret, äggkesella och dill på det andra. Och så gurka och citron till det, såklart.

Idag är det söndag och vi har en stor laddning kokosdaal som står och puttrar på spisen. Till daalen ska vi ha picklad citron, ett gäng papadums och basmatiris. Och en stor klick mango chutney, såklart.