Det här osar fredagsmat lång väg! Kombinationen tortillas och äggröra hittade jag hos Ann-Louise och resten är någon slags kylskåpsrens vs fantasi. Löjligt gott blev det, hur som helst. Hej, hej fredag!

Och hörni, hoppa inte över de friterade lökringarna. De gör hela middagen! Råkar ni sitta inne på lite pulled pork eller kanske texas chili i frysen kan det säkert vara gott att klicka på istället för äggröran.

Tacos med äggröra och friterade lökringar

2 portioner

4 vetetortillas

2 ekologiska ägg

1 msk grädde

salt, nymald svartpeppar

10 champinjoner

1 avokado

1 tomat

0,5 gurka

1 gul lök

2 msk vetemjöl

0,5 dl vatten

en nypa salt

matolja att fritera i

Värm en stekpanna med en klick smör. Knäck i äggen och häll på grädden. Vispa tills du har fått en någorlunda slät äggröra och dra sedan från värmen. Skiva svampen och stek på hög värme i en torr stekpanna. Hacka grönsakerna. Skala och skär löken i tunna ringar. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en smet och smaksätt med salt. Värm olja i en kastrull till 170°, doppa lökringarna i vetemjölssmeten och lägg sedan ner i kastrullen. Fritera tills lökringarna har fått fin färg och lägg sedan på ett ark med hushållspapper så att de får rinna av. Lägg en vetetortilla på en tallrik, bred på äggröra och toppa sedan med svamp, grönsaker och en liten hög med friterade lökringar.