Jag älskar att äta vitkål på sommaren. Egentligen på vintern, hösten och våren också, men just på sommaren är den så mild och fin i smaken.

Oftast kryddar jag bara med salt, massor med nymald svartpeppar och en gnutta socker men den här gången tillsatte jag även persillade. Är det bara jag som missat denna storhet till kryddblandning? Jag hade aldrig hört talas om den förrän jag såg att Bibbi köpt hem en stor burk från RJ. Finns säkert i någon variant om ni kollar bland kryddorna i affären!

Sommarvitkålssallad

4 portioner

500 g vitkål

1 dl neutral olja

2,5 msk vitvinsvinäger

salt, mängder med nymald svartpeppar

(en gnutta socker)

persillade, massor

Strimla vitkålen fint och lägg i en stor bunke. Häll på resten av ingredienserna och krama kålstrimlorna med händerna så de blir mjuka och täcka med oljan, vinägern och kryddorna. Låt stå ett tag i kylen innan du ska äta den, gärna en halvtimme eller så.