I fredags packade vi ihop oss på landet och flyttade hem till stan men innan idag åkte vi upp en sväng igen eftersom vi har spenderat kvällen på Slussens Pensionat där vi har ätit middag och varit på konsert. Vilken kväll! Resten av veckan har bjudit på lite grill, lunch på Vatten och besök från kompisar. Såhär gick det för oss andra veckan i juli:

I måndags kom vi tillbaka till landet lagom till middagen och vi åt karamelliserad fänkålugnsbakad potatis och en stor grekisk sallad med massor av fetaost och oliver.

I tisdags hade jag och Calle treårig bröllopsdag (någon som vet vart tiden tar vägen?) och det firade vi genom att dricka en god drink och sedan äta hemmagjord pizza och dricka ett rödvin som vi har lagrat ungefär hur länge som helst. Sedan 2011, närmre bestämt.

I onsdags marinerade Calle en flankstek på förmiddagen som sedan fick stå och dra sig till kvällen. Han gjorde carne asada som vi serverade med pico de galloguacamole och grönsaker. Istället för kött åt jag en röra på svarta bönorfinhackad chilikoriander och massor med limejuice.

I torsdags kom några vänner över på middag och vi bjöd på en underbar allt-i-en-form-rätt signerad Marcus Aujalay med bland annat ugnsrostad potatissyrad lök och fetaost. Egentligen ska det vara lammracks till men det hittade vi inte så vi grillade istället entrecôte (till de andra) och romansallad (till mig). Till det hade vi en vispad ädelostcrème. Till efterrätt hade jag gjort den bästa sommartårtan som finns – Hirams glömda maräng med grädde och jordgubbar på toppen.

I fredags åkte vi tillbaka till stan och gick på inflyttnings-middag hos våra vänner i Långedrag. Vissa hann dessutom med ett dopp i poolen men jag nöjde mig med en drink vid poolkanten istället. Till middag åt vi en massa plock – gazpachohalloumiguacamolegetost med strimlad aprikos och rosmarin (SÅ gott!) och en pico de gallo som inte var av denna värld. Till efterrätt hade Nellie dessutom kokat en ljuvlig rabarberkompott som vi åt med vaniljglass.

I lördags var vi hos Caroline, Fredrik och Ville och åt middag och de bjöd på en sallad med belugalinser och en uppsjö av andra godsaker – physalissellerimorötter, lök unt so weiter. Till salladen åt vi halloumi (och lax till de andra) och en kall yoghurtsås. Caroline hade dessutom gjort en äppel-smulpaj till efterrätt. Och just det, innan maten blev vi serverade en THE BANKLER – en gin & tonic med en touch av fläder. Ljuvligt.

Idag är det söndag och vi kom nyss tillbaka från Slussens Pensionat. Vi var där tillsammans med Calles syster och hennes man och åt middag innan vi såg Viktor Olsson och hans band som stod för kvällens spelning på pensionatet. Till middag åt jag belugalinser med blomkålspuré och ugnsbakade tomater. Det hela var toppat med pickad blomkål och he-rre-min-je vad gott det var. Måste göras hemma asap.