Lunch, middag, frukost, ska jag inte baka något? Min hjärna är konstant upptagen av mat. Den här pastan åt vi till lunch igår och jag längtar redan tills nästa gång vi ska äta den. Det är sant. Precis så god är den.

Receptet hittade jag hos Helena och i sedvanlig ordning har jag ändrat om lite. Längtar tills våra tomater är mogna så vi kan göra det här med egenodlade tomater istället, det kommer bli episkt.

Pasta med kall tomatröra

4 portioner

4 portioner pasta

500 g romanticatomater

1 vitlöksklyfta

0,5 blodgrape, saften

1 msk flytande honung

2 msk olivolja

1 kruka färsk basilika

1 kruka färsk mynta

1 paket buffelmozzarella

flingsalt, nymald svartpeppar

tabasco

Koka pastan i rikligt med salt och lite olivolja. Halvera tomaterna och lägg i en bunke. Skiva vitlöksklyftan tunt, pressa ner en halv blodgrape och tillsätt honung och olivolja. Plocka bladen från basilikan och myntan och hacka grovt. Salta och peppra. Krama tomatröran med händerna så att allt mosas ihop och göttar till sig. Blanda i pastan och rör runt ordentligt. Riv över mozzarella, ringla över olivolja och toppa med några stänk tabasco (och mer salt och peppar om det behövs).