Den andra semesterveckan har vi delvis spenderat i Skåne. Vi har hälsat på mina föräldrar, druckit årets första (!) mojito och ätit massor med god mat. Såhär gick det för oss andra veckan i juli:

I måndags åkte vi till Skåne för att hälsa på mina föräldrar och på kvällen åt vi (till Calles stora glädje) spaghetti och köttfärssås. Istället för köttfärssås åt jag en god tomatsås, och till det hela åt vi något av det bästa man kan äta i grönsaksväg – vitkålssallad.

I tisdags fick jag välja mat och det blev bakad potatis med en sorts skagenröra utan räkor. Crème fraichemajonnäs, finhackad rödlök och massor med dill. Det är grejer, det.

I onsdags åt vi tacos. Ingen avancerad egengjorda-skal-och-pulled-pork-historia utan en enkel variant med färsgrönsaker, mängder av stark sås och – till Calles stora förskräckelse – banan.

I torsdags lämnade vi Skåne och åkte åter igen upp till landet. Till middag blev det gazpacho (bästa sommarsoppan!) och toast med smörstekt svamp och finhackad persilja.

I fredags grillade vi. Majskolvar med vispat limesmör till mig, clubstek till de andra och rotfruksgratäng och boursinost till oss alla. Till efterrätt åt vi jordgubbar med grädde och socker.

I lördags åkte vi mot våra vänners lantställe i Östergötland och på kvällen njöt vi av det fina vädret (vilken solnedgång, hallelulja!) och drack rosévin medan Magnus grillade. Jag fick en jättetallrik med grönsaker och halloumi, och bäst av allt var den grillade fänkålen som Magnus mamma Anna-Lena hade gjort. Till grilleriet hade vi ugnsbakad potatis och rabarbersalsa (på-känsla-recept till fyra personer: 3 rabarberstjälkar, 2 schalottenlökar, 1 klick tomatpuré, en stor skvätt olivolja, citronskal från 0,5 citron och blandade örter som du råkar ha hemma. Skiva rabarbern och blanda blanda blanda med resten av ingredienserna).

Idag är det söndag och vi är kvar hos våra vänner till imorgon. Snart ska vi äta pasta carbonara, och istället för sidfläsk blir det en variant med sparris och kantareller till mig. Hurra! Längtar redan.