För min del spelar det inte så stor roll att vädret inte är sådär bra som man tänker att det ska vara på sommaren. Förra veckan tankade jag sol för flera veckor framöver så lite regn och blåst gör inte mig så mycket. På kvällarna plöjer vi Hitchcockfilmer och dricker vin och på dagarna gör vi precis vad som faller oss in. Att vara lediga tillsammans, alltså. Det är fint.

Gazpacho kan man äta även om det är dåligt väder. Lovar. Det här receptet hittade Bibbi i senaste numret av Allt om Mat och det nog faktiskt det bästa jag har provat hittills!

Gazpacho
4 portioner

600 g färska och väl mogna tomater
1 stor gurka
1 rödlök
0,5 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 stor röd paprika
400 g passerade tomater
1,5 msk rödvinsvinäger
några stänk tabasco
salt, nymald svartpeppar
brödkrutonger
isbitar

Halvera tomaterna, skala vitlöken och löken och hacka chilin. Mixa tomater, gurka, lök, paprika, vitlök och chili i en matberedare och tillsätt sedan passerade tomater, vinäger och salt. Låt stå en stund i kylen innan den ska ätas och servera med krutonger.