Semesterlunken fortsätter i Matrepubliken. Ljuvligt! Igår kom vi till Skåne och idag har vi varit i metropolen Osby för att kolla in Brios Lekoseum med tillhörande butik för att bunkra trätaxar, träclowner och ett gäng andra leksaker som är roliga när man är trettionågonting bebis.

Nog om leksaker, låt oss prata tacos! En middag med minsta möjliga insats kan man väl kalla den här salladen. Hacka lite, stek lite, rör ihop en aioli och blanda lite så är det klart. Perfekt mat och du råkar ha lite tacorester över! Aiolin kan du ju dessutom röra ihop dagen innan.

Tacosallad

2 portioner

325 g Anammas vegofärs (+1 dl vatten)

tacokrydda efter smak

1 sats majsaioli

1 dl riven ost

1 tomat, hackad

0,5 gurka, hackad

några blad isbergssallad

ett gäng oliver

jalapenos

1 lime, klyftad

Stek färsen i några minuter, tillsätt kryddan och häll på lite vatten. Låt puttra i några minuter tills vattnet kokat in. Lägg upp färsen på tallrikar tillsammans med resten av ingredienserna. Toppa med en limeklyfta.